Beroepenhuis (5Lj)

Op vrijdag 21 september, begin van de herfst, trokken we met de klas naar het beroepenhuis in Gent. We trotseerden de eerste herfstbuien en namen de trein vanuit Nekkerspoel station. In Gent maakten we een korte wandeling tot aan het beroepenhuis waar een team begeleiders ons opwachtte. Na een kennismakingsfilmpje mochten we onmiddellijk aan de slag met allerlei opdrachten die ons leidden naar verschillende beroepssectoren. We kwamen zo te weten wat bepaalde beroepen allemaal inhielden, welke opleiding je ervoor moest volgen en over welke talenten je diende te beschikken. ’s Middags smulden we onze boterhammetjes op en in de namiddag staken we onze handen uit de mouwen. We gingen in de bouwsector muurtjes metselen en ook weer afbreken; in de transportsector mochten we een bestelling klaarmaken en per transpallet vervoeren naar de winkel.

Iedereen vond het een fijne, leuke en leerrijke dag !